בונוס העובדים באינטל מבוסס גם על עמידה ביעדים חברתיים וסביבתיים

אינטל ישראל משיקה היום (ג', 20.7) את דו"ח אחריות התאגידית החדש לשנת 2020 זו השנה ה-15 ומציגה תמונה מרשימה בתחומי הקיימות, אחריות חברתית וגיוון והכלה, וזאת בהמשך לנתונים הכספיים של 2020 שהובילו ליצוא בהיקף של 8 מיליארד דולר. באינטל מציינים כי היקף הבונוס השנתי לעובדים מבוסס גם על עמידה ביעדים חברתיים לעשור הקרוב עד 2030. אינטל קושרת בין אחריות חברתית לתגמול עובדים, כך שהבונוס לעובדים גדל לא רק בהתאם להצלחת החברה מבחינה עסקית, אלא גם בעד כמה העובדים והמנהלים בחברה עומדים ביעדים מתחומי הגיוון, ההכלה והביצועיים הסביבתיים.

רכש מקומי של כ-6 מיליארד שקל מספקים ישראלים, מרביתם עסקים קטנים ובינוניים

מלבד תרומה לקהילה, אינטל רואה אחריות רבה בבחירת הספקים מהם היא רוכשת את המוצרים והשירותים. בשנת 2020 רכשה אינטל ישראל מוצרים ושירותים בסכום כולל של כ-5.9 מיליארד שקל, כאשר 75% מהרכש מקורו בעסקים קטנים ובינוניים. בנוסף, אינטל ביצעה רכש בהיקף של 100 מיליון דולר מספקים מגוונים (ספקים בבעלות נשים, ערבים או חרדים) בישראל ושימשה מודל ופיילוט למאגר הספקים המגוונים הישראלי, שמוקם בימים אלה על ידי חברת WESOURCE .

אינטל מקנה לתלמידי ישראל מיומניות דיגיטליות לעתיד מבטיח

כחלק מהיעד העולמי של אינטל להעצים יותר מ-30 מיליון אנשים במיומנויות דיגיטליות, אינטל ישראל יצאה השנה בפיילוט ראשוני ב-4 הקהילות שלה בהן הפעילה תוכנית להקניית כישורים דיגיטליים לבני נוער.  מאות תלמידים עברו הכשרות שיסייעו להם בעתיד, בהן כישורים טכנולוגיים: תכנות וקידוד, מדעי הנתונים, ראייה ממוחשבת, ואלגוריתמיקה; וכישורים חברתיים, כגון אתיקה בבינה מלאכותית, חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות. אינטל בחרה במיוחד לקדם תוכניות קהילה ומוכנות דיגיטלית במזרח ירושלים בקרב צעירות ערביות. אינטל גם מינפה את היכולות הטכנולוגיות שלה לתמיכה חברתית בקידום נשים. החברה יצאה השנה בקמפיין מרגש במסגרתו העמידה את טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה לטובת יצירת ״בינה נשית״. במטרה לסייע לנשים ישראליות רבות לסלול את דרכן בשוק העבודה, ולהוות כלי יעיל ופרקטי הזמין לרשותן כל זמן שתצטרכנה. במהלך הקורונה, צוותי פיתוח מתחום הבינה המלאכותית של אינטל פיתחו תוכנה שיכולה לחזות מי מחולי הקורונה המאושפזים יידרדר למצב שמצריך הנשמה. הפיתוח אפשר לבית החולים שיבא להתמודד טוב יותר עם נגיף  הקורונה.

העובדים התנדבו, העמותות זכו למיליוני שקלים

אינטל מאפשרת לעובדיה לקדם נושאים חברתיים הקרובים לליבם ולחולל שינוי של ממש. על פי הדו"ח נרשמו בשנת 2020, 68,000 שעות התנדבות של עובדי אינטל. סך הכל תרמה אינטל ב-2020 לחברה הישראלית 24 מיליון שקלים בכסף ובשווה ערך כסף, מתוכם כ-2 מיליון שקלים הוענקו לעמותות  התנדבויות עובדים; כ-7 מיליון שקלים נתרמו לעסקים קטנים, עמותות, בתי חולים במסגרת המאבק במגיפת הקורונה; ו-2 מיליון שקלים נתרמו לאקדמיה ולצרכי מחקר.

36% מהגיוסים הן של נשים טכנולוגיות

מהדו"ח עולה כי 36% מהגיוסים של מרכזי הפיתוח של אינטל במחצית הראשונה של 2021 היו של נשים. מדובר בשיעור גיוס גבוה במיוחד בעבור מרכזי פיתוח, שנובע מהפעילות הייחודית שאינטל מבצעת בתחום הגיוון וההכלה. אינטל מציינת בדו"ח כי היא שמה לעצמה למטרה לעמוד על 40% נשים מכוח האדם הטכנולוגי בחברה עד שנת 2030, כאשר כיום 25% מכלל העובדים הטכנולוגיים בחברה הם נשים. נוסף על כך, כחלק מפעילות אינטל לקידום גיוון והכלה, יזמה אינטל ישראל את הקמתן של חמש קהילות עובדים: נשים, עובדים מהמגזר הערבי, עובדים עם מוגבלויות, עובדים מהמגזר הדתי-חרדי, שומרי מצוות  וקהילת הלהט"ב.

אינטל ישראל רוכשת חשמל ירוק הגדולה בישראל – 100% שימוש באנרגיה חלופית

העולם המודרני העמיד את הסוגייה הסביבתית בראש סדר העדיפויות ופועל רבות לטובת הנושא. אינטל מאמינה כי יש לה אחריות ומחויבות לפעול ולכן היא מעודדת בשנים האחרונות פרויקטים רבים לטובת קידום הקיימות. אינטל מציינת בדו"ח כי 99.7% מהפסולת המסוכנת הועברה להשבה, מיחזור או טיפול אחר שאינו הטמנה וכי נעשה 100% שימוש באנרגיה מתחדשת על ידי רכישת זכויות חשמל ירוק.

לדברי יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל: "השנה החולפת היתה שונה ומאתגרת בעבור כולנו ובאותו זמן הציגה את יתרונות הטרנספורמציה הדיגיטלית והאיצה אותה. משבר הקורונה השפיע על חיינו בכל היבט אפשרי, אך למרות זאת, המשכנו לחשוב קדימה, ולהציב יעדים שאפתניים ומדידים למען עתיד האנושות והחברה הישראלית. אנו עומדים בהם בזכות מחויבותם מעוררת ההערכה של העובדים שלנו ושל הנהלת החברה. אני גאה באינטל ישראל. יש לנו מומחיות טכנולוגית פורצת דרך ועובדים ועובדות מהמוכשרים בעולם עם תשוקה להשפיע באופן חיובי על כל העולם כולו, וביחד כולי אמונה שנוכל להשיג את יעדינו לעשור הבא".

בלה אברהמס, סמנכ"לית ממשל, תקשורת וחברה באינטל ישראל: "באינטל אנו מאמינים שתפקיד העסקים הוא לא רק לחשוב על שורת הרווח אלא גם להפוך את העולם למקום טוב יותר, במיוחד בתקופה קשה. אני גאה במיוחד שגם בשנה החולפת, המשכנו לקדם את יעדינו החברתיים והסביבתיים לעשור הקרוב בהיבטי האחריות, ההכלה והקיימות.

ככוח מוביל טכנולוגי מוביל בישראל, אנו מחוייבים וממשיכים לטפח בישראל דור עתיד טכנולוגי.  השנה הובלנו פיילוט  חדשני במספר בתי ספר בהם המקנה לתלמידים כישורים ומיומנויות המאפשרים להם להכין את עצמם לעתיד ולרכוש מיומנויות דיגיטליות. אני גאה בשותפות של אינטל עם יוזמת  TOP15 -  יוזמה בין-מגזרית שמטרתה להביא את ישראל להיות בין 15 המדינות המובילות ב-OECD , במצויינות מדעית טכנולוגית. אינטל תמשיך ותירתם לטובת החברה הישראלית גם בשנים הבאות".