לאפטופים ראשונים עם הכרטיס הגרפי Intel Iris Xe MAX יוצאים לשוק

לראשונה מזה 20 שנה, אינטל משיקה כרטיס גרפי - Intel Iris Xe MAX המיועד ללאפטופים. המחשבים הראשונים שיעשו בו שימוש הם Acer Swift 3x, ASUS VivoBook TP470 ו- Dell Inspiron 15 7000 2 in 1.

הכרטיס הגרפי, שם קוד DG1, מבוסס על ארכיטקטורת Xe-LP המשמשת לגרפיקה של Intel Iris Xe במעבדים ניידים מהדור ה-11 של Intel Core (טייגר לייקר). ההשקה של הכרטיס הגרפי כעת מיועדת בעיקר ליוצרי תוכן בלאפטופים, ובמידה מסוימת גם לגיימרים. הכרטיס הגרפי הנוכחי אינו מיועד להתחרות כרטיסים גרפיים עתירי ביצועים, אלא לפלח שוק התחתון בתחום הגרפי. יחד עם זאת, הוא מבטיח ביצועים "מצוינים" ב-1080p במשחקים כמו היטמן 2 ומטרו אקסודוס. חוויית המשחק תשתפר עוד יותר באמצעות עוד שתי תוספות של אינטל: "חידוד המשחק" (Game Sharpening)  ו"כוונון משחק מיידי" (Instant Game Tuning). תכונות אלה יהיו זמינות דרך Intel® Graphics Command Center.

אינטל משיקה לצד השבב הגרפי גם טכנולוגיה חדשה בשם Intel Deep Link המחברת מנועי עיבוד באמצעות תוכנה שמאפשרת ניצול יעיל יותר של המעבד והשבב הגרפי. הטכנולוגיה מנטרת את היישום שהמשתמש מריץ במחשב, הטמפרטורה והמתח החשמלי, ומנתבת את חלוקת צריכת החשמל בין ה-GPU וה-CPU בצורה מיטבית. התוצאה מביאה לכך שביצועים ה-CPU משתפרים אפילו עד 20% לעומת לאפטופים שלא עושים שמוש בטכנולוגיה זו. הטכנולוגיה מסייעת גם ביישומים מבוססי בינה מלאכותית, ובנוסף הטכנולוגיה מובילה לכך ששילוב מנועי הקידוד המובילים בתעשייה בכל המעבדים הגרפיים באמצעות hyper encoding  מקטין את הזמן שלוקח להפיק סרטונים על מנת לבדוק אותם או כדי לשתף אותם.

היישומים הראשונים המותאמים ל- Deep Link משתמשים ב- Intel Media SDK, ב- Intel Distribution של ערכת הכלים OpenVINO וב-Profiler של Intel VTune כדי לגשת למלוא העוצמה של הפלטפורמה. מפתחים יוכלו גם להשתמש בטכנולוגיית Deep Link באמצעות ערכות הכלים oneAPI שמתאימות לכמה סוגי אריטקטורה. מפתחים המעוניינים לקבל גישה לטכנולוגיית Deep Link יכולים להירשם כדי לקבל עדכונים ומידע עתידי.

היכן ניתן להשיג את השבב: Acer Swift 3x, Asus VivoBook Flip TP470 ו- Dell Inspiron 15 7000 2 ב -1 זמינים החל מהיום והם הם המכשירים הראשונים שעושים שימוש במעבדי Intel Core מהדור ה-11, Intel Iris Xe MAX graphics ובטכנולוגיית Intel Deep Link.

מה בהמשך: ארכיטקטורת Xe היא ארכיטקטורת גרפיקה ניתנת להרחבה המשרתת שווקים רבים, החל משבבי עיבוד גרפי משולבים, דרך שבבים זעירים זולים ועד שבבים המספקים יכולות גרפיקה מתקדמת למשחקים ולדאטה סנטרים לעומסי עבודה של HPC ובינה מלאכותית. בנוסף לשוק הלאפטופים, אינטל עובדת עם שותפיה כדי להביא שבבי עיבוד גרפי זעירים מבוססי Xe-LP למחשבים נייחים זולים במחצית הראשונה של שנת 2021. ה- Xe-LP המבוסס על ה-Intel Server GPU ייצא לשוק כבר השנה בעוד שמוצרי Xe-HP ו- Xe-HPG יגיעו אליו בשנת 2021.

"יצאנו לדרך על מנת להגדיר מחדש את התפקיד של גרפיקה זעירה במחשבים ניידים דקים וקלים ולטפל בפלח שוק הולך וגדל של יוצרים שרוצים יותר ניידות. Intel Iris Xe graphics וטכנולוגיית Intel Deep Link הן דוגמאות לסוג החדשנות ברמת הפלטפורמה שאינטל מתכננת להביא לשוק בעתיד בעוד שאנו מוציאים לפועל את מפת הדרכים הניתנת להרחבה של Xe". אמר רוג'ר צ'נדלר, סגן נשיא אינטל ומנהל לקוחות של Client XPU Product and Solutions  בקבוצת האדריכלות, הגרפיקה והתוכנה.