אינטל תגיש תכנית עסקית לממשלת ישראל כהכנה לצמיחה עתידית

29 בינואר 2019

אינטל הודיעה היום על כוונתה להגיש תכנית עסקית לממשלת ישראל להמשך ההשקעה באתר הייצור של החברה בקרית גת. הגשת התכנית באה בעקבות הודעה קודמת של אינטל כי היא נמצאת בשלב תכנון מוקדם של הרחבת הייצור באתריה באורגון, אירלנד וישראל. במאמר דעה שהתפרסם בדצמבר 2018, הסבירה אן קלהר, סגנית נשיא בכירה ומנהלת כללית של הייצור והתפעול באינטל העולמית: "ההזדמנות העסקית הגדולה ביותר של החברה ניצבת בפנינו ואנו ננקוט בצעדים הדרושים בכדי שרשת הייצור שלנו תהיה גמישה דיה להגיב לשינויים בביקוש."

דניאל בן עטר, סגן נשיא ומנכ"ל מפעלי הייצור של אינטל קריית גת מסר, "התכנית העסקית שנגיש תמשיך להכשיר את הקרקע לעתידה של אינטל בישראל ובקרית גת והיא ראיה נוספת לביצועיה האיתנים של אינטל ישראל. אנו ממשיכים להוביל הן במונחי השקעה תאגידית כלכלית והן בהשקעה חברתית בישראל."

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל אמר, "הבטחון המתמשך שלנו בעתידה של אינטל ובשותפות הנהדרת בינה לבין מדינת ישראל עומדים ביסוד התכנית העסקית שנגיש. כאשר תיושם, תכנית עסקית זאת צפויה להניב ערך כלכלי וחברתי גדול מאוד לישראל בכלל ולקרית גת בפרט."

אינטל מעסיקה 11,700 בני אדם בישראל ו-1,100 נוספים במובילאיי, חברה בת של אינטל. ככלל, אינטל אחראית ל-52 אלף משרות ישירות ועקיפות בישראל. במקביל הודיעה אינטל כי הייצוא שלה מישראל הסתכם 3.9 מיליארד דולר ב-2018, גידול של כ-300 מיליון דולר בהשוואה לשנה שעברה. הרכש המקומי שביצעה אינטל בישראל ב-2018 הסתכם ב-1.7 מיליארד דולר. רכש מקומי מתייחס לחומרים ושירותים שאינטל רוכשת מספקים ישראליים, רובם בפריפריה.

בשלב זה אינטל אינה מפרסמת פרטים על הפרויקט, לוח הזמנים לביצועו, עלותו והטכנולוגיה הכרוכות בו.

אינטל (INTC) פורצת את גבולות הטכנולוגיה כדי להגשים חוויות מחשוב מופלאות. אינטל פועלת בישראל משנת 1974 ומעסיקה כ-12,000 עובדים במפעל ייצור בקריית גת, בארבעה מרכזי פיתוח (חיפה, יקום, ירושלים ופתח תקווה) ובמרכזים נוספים. מידע נוסף אודות אינטל והישגיהם של מאה אלף עובדיה ברחבי העולם תמצאו ב-www.intel.com וב-www.intel.co.il