אינטל משיקה את מעבד הדור התשיעי
Intel Core i9-9900K - מעבד הגיימינג הטוב בעולם

8 באוקטובר 2018

עיקר החדשות:

• בנוסף השיקה אינטל עוד מעבדים מהדור התשיעי: Intel Core i5-9600K ו-Intel Core i7-9700K
  • את פיתוח המעבדים הובילו  צוותים ממרכז הפיתוח של אינטל בחיפה
  • המעבדים החדשים מציעים עד 11% יותר פריימים לשנייה לעומת הדור הקודם
  • בנוסף אינטל הציגה שבעה מעבדים עוצמתיים חדשים מסדרהX  המיועדים ליוצרי תוכן
  • פרטים טכניים מלאים על המעבדים – בסוף ההודעה

אינטל השיקה את הדור התשיעי של מעבדי Intel Core לדסקטופ, ובראשם את Intel Core i9-9900K - מעבדי הגיימינג הטוב בעולם. לצידו הושקו שני מעבדים חדשים מהדור התשיעי: Intel Core i5-9600K  ו-Intel Core i7-9700K. את פיתוח המעבדים החדשים הובילו צוותים ממרכז הפיתוח של אינטל בחיפה. בנוסף אליהם אינטל הציגה גם את המעבדים החדשים מסדרת X (Intel Core X-series) המיועדים בעיקר ליוצרי תוכן הזקוקים לעוצמת מחשוב גבוהה.

המעבדים החדשים כוללים עד 8 ליבות, 16 נימים ואת יישום Intel Turbo Boost 2.0 המאפשר העלאת התדר עד 5.0 GHz. המשמעות היא שגיימרים יכולים לשחק במשחקים הפופולריים כיום וליהנות מ-11% יותר פריימים לשנייה (FPS) בהשוואה למעבד מהדור הקודם ועד 45% יותר FPS בהשוואה למחשב אישי בן שלוש שנים. המעבדים נבדקו על ידי חברת Principled Technologies, עומתו עם מעבדים אחרים והציגו ביצועים טובים בהרבה.

מעבדי הדור התשיעי מציעים ביצועים מתקדמים, כולל בסדרת "K" שמייצגת מעבדים שאינם נעולים (unblocked) בכל אחת מהרמות, לרבות עד 40 אפיקי PCIe 3.0 המאפשרים הרחבת מערכת לצורכי גיימינג ויצירת תוכן כמו למשל יכולת להקליט את המשחק ולשדר אותו במקביל – פעולה הדורשת עוצמת מחשוב גבוהה במיוחד.

כדי לממש את מלוא הפוטנציאל של המעבדים החדשים, אינטל משיקה גם את ערכת השבבים החדשה Z390. לוחות אם המבוססים על ערכת שבבים זאת יאפשרו העברת חשמל משופרת לטיוב הביצועים של מעבדי שמונה ליבות ואוברקלוקינג נוסף. הערכה כוללת USB 3.1 Gen 2 ו-Wireless-AC משולבים עם תמיכה במהירויות של Wi-Fi מהיר. המעבדים גם תואמים ללוחות אם עם ערכת שבבים Intel 300 ולזיכרון Intel Optane ובכך מגדילים את מגוון האפשרויות לצרכנים. .

מעבדי הדור התשיעי צפויים להגיע לשוק עוד החודש באמצעות יצרניות המחשבים המובילות.

Core-X: מעבד עוצמתי ליוצרים

בנוסף הציגה אינטל שבעה מעבדים חדשים בסדרה X (Intel Core X-series)לדסקטופ שיהיו זמינים ברבעון הרביעי השנה. הם מגיעים במספר משתנה של ליבות ויכולות קלט/פלט - עד 18 ליבות, 36 נימים , מטמון של 24.75 מגהבייט ו-68 אפיקי PCIe. המעבדים הללו מאפשרים ליוצרי תוכן להקליט, לקודד, לערוך, ולבצע רנדרינג וטרנסקודינג במהירות ובאופן סימולטני. הם בנויים על ארכיטקטורת Mesh המגדילה את הזיכרון ואת רוחב הפס של ה-I/O תוך הקטנת השיהוי – צורך קריטי בעומסי העבודה התובעניים של יוצרי תוכן ואנשי מקצוע מתחום העיצוב למשל.

כמו כן פרסמה אינטל מידע עדכני אודות מעבד Xeon W-3175X, עם 28 ליבות שיושק בדצמבר ומיועד לשימוש בתחנות עבודה.

באירוע ההשקה בניו יורק התייחסה אינטל לנושא זמינות השבבים שעלה לאחרונה ומסרה: "הביקוש מצד הלקוחות ממשיך להשתפר במהלך השנה ומחזק את הצמיחה בכל המגזרים שבהם אינטל פועלת. כתוצאה מכך, העלינו את תחזית ההכנסות שלנו ב-4.5 מיליארד דולר בהשוואה לתחזית שמסרנו בינואר. אנו מייצרים כמויות מספקות כדי לעמוד בתחזית ההכנסות השנתית שעליה הכרזנו ופועלים יחד עם לקוחותינו ומפעלינו להגדלת הייצור".

למידע נוסף, אנא ראו את מכתבו של מנהל הכספים הראשי של אינטל והמנכ"ל הזמני של החברה, בוב סוואן,: https://newsroom.intel.com/news-releases/supply-update/

מפרט טכני של המעבדים החדשים:

מעבדי דור 9 מציעים

• Intel Turbo Boost 2.0  המאפשר עד 5 GHz, כך שהגיימרים יכולים לשחק את המשחקים המועדפים עליהם עם 11% יותר FPS  במגוון רחב של כותרי גיימינג פופולריים, בהשוואה לדור הקודם ועד 45% יותר FPS בהשוואה למחשב אישי בן 3 שנים.
  • חלק מהגיימרים אוהבים לתעד את מהלך המשחק, ולבצע טרנסקודינג וסטרימינג תוך כדי משחק. במגה-טסקינג בהיקף כזה יוכלו הגיימרים ליהנות מביצועים מהירים בעד 11% בהשוואה לדור הקודם ומהירים בעד 41% בהשוואה למחשב אישי בן 3 שנים.
  • עריכת וידיאו משופרת על Adobe Premiere – עריכת וידיאו מהירה בעד 34% בהשוואה לדור הקודם ועיד 97% יותר מהירה בהשוואה למחשב בן 3 שנים.
  • ביצועי מערכת כוללים משופרים ב-15% בהשוואה לדור הקודם ובעד 40% בהשוואה למחשב אישי בן 3 שנים.
  • המעבדים החדשים מספקים מהירות שעון גבוהה יותר הודות להלחמת חומר ממשק תרמי (STIM) בעוד ש-Intel Extreme Tuning Utility (Intel XTU)  מעניק

Processor

Number

Base Clock Speed

(GHz)

Intel® Turbo Boost Technology 2.0

Maximum Single Core Turbo Frequency (GHz)

Cores / Threads

4.6

9MB

מעבדי סדרה X מציעים

הודות לתדר טורבו של עד 4.5 GHz לליבה יחידה במעבדי Intel Core X-Series החדשים וטכנולוגיית Intel Turbo Boost Max Technology 3.0, ניתן לנתב את עומסי העבודה הקריטיים ביותר לשתי הליבות המהירות ביותר של המעבד, ולאפשר אופטימיזציה לביצועים עם פחות תהליכונים במקרה הצורך. המעבדים החדשים גם יאפשרו למפתחי תוכנה לכתוב יישומים ולהשתמש בהוראות Intel AVX-512  כדי להאיץ את ביצועי המחשוב בעומסי עבודה מקביליים. היוצרים יהיו עדים לביצועים וחוויות משופרים, כמו למשל:

• רנדרינג מהיר בעד 73% של אנימציה (Blender) בהשוואה למעבד i9-9900k.
  • עריכת וידיאו מהירה יותר בעד 50% (Adobe Premiere Pro), בהשוואה למעבד i9-9900k.
  • בניית משחק עם Unreal Engine מהירה יותר בעד 64% בהשוואה למעבד i9-9900k.

אינטל (INTC) פורצת את גבולות הטכנולוגיה כדי להגשים חוויות מחשוב מופלאות. אינטל פועלת בישראל משנת 1974 ומעסיקה כ-12,000 עובדים במפעל ייצור בקריית גת, בארבעה מרכזי פיתוח (חיפה, יקום, ירושלים ופתח תקווה) ובמרכזים נוספים. מידע נוסף אודות אינטל והישגיהם של מאה אלף עובדיה ברחבי העולם תמצאו ב-www.intel.com וב-www.intel.co.il