אינטל חושפת טכנולוגיית קישוריות סופר מהירה: שרתי העתיד של אינטל יעבירו 100 גיגה ביט לשנייה

אינטל הודיעה כי ב-2015 תשלב בקו מוצריה טכנולוגיית קישוריות סופר מהירה בשם Intel Omni-Path שתציע מהירות קו של 100 ג"ב לשנייה ושיהוי (latency) נמוך ב-56 אחוז בהשוואה לחלופות אינפיבנד

אינטל חשפה היום פרטים אודות Intel Omni-Path - טכנולוגיית קישור חדשה ומהירה לשרתים. ארכיטקטורת Intel Omni-Path צפויה להציע מהירות קו של 100 ג"ב לשנייה ושיהוי (latency) נמוך ב-56 אחוז בהשוואה לתקן אינפיבנד הנפוץ. הפרטים נמסרו בכינוס Super-Computing (SC14) בניו אורלינס.

ארכיטקטורת Intel Omni-Path תעשה שימוש בשבב מיתוג בעל 48 יציאות על מנת לספק צפיפות יציאות ויכולות התרחבות גבוהות יותר של המערכת לעומת טכנולוגיית אינפיבנד שמציעה 36 יציאות. כשמספר בצמתים למתג גבוה ב-33 אחוז, השבב צפוי להפחית את מספר המתגים הדרושים, לפשט את תכן המערכת ולהקטין את עלויות התשתית בכל היקף.

שני היתרונות הצפויים כתוצאה מהשימוש בטכנולוגיית אינטל Omni-Path:

• צפיפות יציאות גדולה בעד פי 1.3 בהשוואה לאינפיבנד, שתאפשר למרכזי מיחשוב קטנים למקסם את ההשקעה במתג בודד.
  • שימוש בעד 50 אחוז פחות מתגים במרכזי מיחשוב בינוניים עד גדולים  בהשוואה לאינפיבנד.

המשך התנופה ב-500 אתרי המחשוב המובילים

בתוך כך, מהמהדורה ה-44 של רשימת Top500 שפורסמה היום עולה כי מערכות המבוססות על מעבדים של אינטל מהוות 86 אחוז מכל מחשבי העל, ו-97 אחוז מכל התוספות החדשות למחשבי על בעולם. בשנתיים שחלפו מאז השקת הדור הראשון של משפחת מוצרי Intel Xeon Phi, מערכות מרובות ליבות אלו, המבוססות על coprocessors, מהוות 17 אחוז מהביצועים המצטברים של כל מחשבי העל ב-500 אתרי המחשוב המובילים. לצפייה ברשימת TOP500 המלאה בקרו ב-www.top500.org.

הכרזות נוספות של אינטל ב- SC14

• אינטל חשפה כי משפחת המוצרים העתידית שלה, הדור השלישי של Intel Xeon, המוכר בשם הקוד Knights Hill, ייבנה בטכנולוגיית תהליכים 10 ננומטר של אינטל וישתלב בטכנולוגיית Intel Omni-Path Fabric. מעבדי Knights Hill יבואו בעקבות מעבדי Knights Landing, שעומדים לצאת לשוק, כאשר המערכות המסחריות הראשונות המבוססות עליהם יסופקו מתחילת השנה הבאה.
  • יותר מ-50 ספקים צפויים להציע מערכות המבוססת על גרסת Knights Landing של המעבד החדש. עד היום, עסקאות סופיות שנחתמו עם לקוחות המשתמשים במעבד Knights Landing מייצגות כוח מחשוב של יותר מ-100 PFLOPS (מספר פעולות נקודה צפה לשנייה).
  • עסקאות בולטות שנחתמו לאחרונה לשימוש ב- Knights Landingכוללות את ההסכם עם מחשב העל טריניטי, מיזם משותף בין המעבדות בלוס אלאמוס למעבדות הלאומיות Sandia ועם מחשב העל Cori, שעליה הכריז המרכז הלאומי למחשוב מדעי בחקר האנרגיה (NERSC) של מחלקת האנרגיה של ארה"ב. בנוסף, חברת DownUnder GeoSolution, העוסקת במדעים גאולוגיים, הכריזה לאחרונה על הפריסה המסחרית הגדולה ביותר של Intel Xeon Phi Coprocessors מהדור הנוכחי ו-National Supercomputing Center IT4Innovations הכריז על מחשב-על חדש שיהפוך לאשכול הגדול ביותר באירופה המבוסס על Intel Xeon Phi coprocessor.