הפיינליסטים בתחרות Make it Wearable של אינטל

סנטה קלרה, קליפורניה, 31 באוקטובר 2014 – עשרה צוותים נבחרו לעלות לשלב הגמר של תחרות Make it Wearable של אינטל בתקווה לזכות בפרס הגדול בסך 500,000 דולר. כל היצירות המתמודדות בתחרות מונעות באמצעות Intel Edison, מחשב בגודל של בול דואר.

Nixie (ארה"ב וגרמניה): המצלמה הלבישה הראשונה המסוגלת לעוף ולצלם מנקודת מבט מדהימה תוך שהיא לוכדת את הרגע מבלי להפריע להתרחשות. סרטון הסבר

קבוצה של חברי ילדות שאהבו תמיד לתקן חפצים הפכו את תחביבם למיזם חדשני הקרוי Nixie, מצלמה לבישה המבוססת על Intel Edison. הצוות ניצל את ניסיונו בפיזיקה, הנדסה, עסקים, צילום וידיאו ואהבה לספורט תחת כיפת השמיים כדי לערוך ניסיונות בפיתוח מסוק מרובע (קוואד-קופטר). בהתחלה חקרו את האפשרות ליצור התקן עמיד במים והשתעשעו בהתקנים מעופפים אחרים, כגון משקפיים. לאחר שלא שבעו רצון מיצירות אלה, הצוות החליק להתמקד ביצירת התקן לביש ואוטונומי. הם שמעו על תחרות Make it Wearable של אינטל שישה ימים בלבד לפני המועד האחרון להגשת המועמדויות ועבדו משני צדי האוקיינוס – בסאן פרנסיסקו ובאוסטריה – על פיתוח הפרויקט המאפשר הפעלה מיידית של המצלמה מפרק ידו של המשתמש וצילום תמונות מהאוויר באופן שאינו מפריע להתרחשות ועם זאת לוכד את הזיכרון בצורת תמונה.

OpenBionics (בריטניה): האדם הביוני הופך את כף ידו לחדשנות רובוטית על מנת לספק לקטועי אברים מוצרים מותאמים אישית.  סרטון הסבר

Intel Edison סייע להפוך את הניסוי הפרימיטיבי שערך תלמיד התיכון ג'ואל גיבארד לפריצת דרך מדעית חשובה המסוגלת להועיל לקטועי אברים ברחבי העולם. לאחר שבמהלך השנים בנה אב טיפוס וכמה גרסאות שונות של ידיים תותבות, גיבארד הקדיש את מלוא מרצו ליצירת תותבת רובוטית במחיר שווה לכל נפש כפרויקט הגמר שלו באוניברסיטת פלימות'. הצוות של Open Bionics, בהנהגתו של ג'ואל, משתמש בהדפסה תלת-ממדית זולה ויעילה ובסורק על מנת ליצור עבור קטועי אברים מוצרים מותאמים אישית בעלות נמוכה מאלף דולר.

ProGlove (גרמניה): כלי מקצועי לביש המאפשר לעובדים לעבוד מהר יותר ובקלות רבה יותר תוך אספקת בינה עסקית חיונית. סרטון הסבר

שבוע לפני המועד האחרון להגשת הפרויקטים לתחרות Make it Wearable של אינטל נולד הרעיון של ProGlove במוחו של אחד מחברי הצוות כתוצאה ממאבק פיזי. ראש הצוות, פאול גונתר, עובד ותיק בפס ייצור, הוא כבד ראייה והצוות החליט ליצור עבורו כפפת חישה המסוגלת להעביר מידע חיוני באמצעות תנודות. ProGlove שואפת להפחית את העומס הפיזי בעבודה, לשפר את הנדסת האנוש, לבטל תנועות מסורבלות ובסופו של דבר לבטל את הצורך בכלים נוספים. פרויקט זה הוא היחיד מבין הפיינליסטים שיצר התקן לביש המיועד לשוק הארגוני המקצועי. ProGlove כוללת מספר כלים בהתקן אחד, כולם לבישים, ובסופו של דבר מעניקה לעובד יד נוספת ופנויה. ProGlove מסייעת לעובד לעבוד מבלי לשגות מאחר וכל תנועה נבדקת באופן אוטומטי, מה שבסופו של דבר מפחית את עלות הייצור הכוללת. ניתוח ה"ביג דאטה" מהכפפה ומסביבתה מאפשר מערכות התראה מוקדמת שיזהו וימנעו במהירות בעיות עתידיות בקו ההרכבה.

תליון Arc (Arc Pendant) (בריטניה): התקן שכבר כיום משפר את הבטיחות והפשטות של הניווט וצפוי להתרחב לבתים, לחדרי הכושר ולכבישים. סרטון הסבר

אחרי שנים של מאמצי ניווט ברחבי לונדון על אופניו, חבר הצוות טום שרייב (Shrive) הגיע למסקנה שחייבת להיות דרך טובה יותר להגיע ליעד מאשר לבדוק כל כמה דקות את ה-GPS בטלפון הנייד. הוא אסף כמה חברים, בהם מדען נתונים ומומחה לפיתוח מוצרים והקים את Arc Wearables במטרה ליצור כלי ניווט לא-חזותי ולא-קולי ומערכת הפעלה קולית. תליון ארק (Arc Pendant) נענד על הצוואר בעת ספורט ופעילות, מנטר מידע על הגוף על סמך תנודות ומשדר אותו בחזרה למשתמש באמצעות חיישני מגע ובכך מספק דרך בטוחה וחלקה יותר להתמצא בעיר.

BABYBE (גרמניה וצ'ילה): אביזר רגשי המעוצב בצורת מזרון ביוני ומחבר בין אימהות לתינוקות בתהליך האינקובציה המלאכותי ביחידה לטיפול נמרץ בילודים. סרטון הסבר

לאחר שביקרה בכמה בתי חולים בעולם, המנהיגה של BABYBE זיהתה הזדמנות לשיפור טכנולוגי משמעותי באיכות חייהם של פגים באמצעות חיזוק הקשר בין אם לתינוקה. מגע גופני עם ההורה חיוני לעידוד ההתפתחות הביולוגית והקשר בין פגים המאושפזים בפגייה, אך לעתים קרובות אינו ניתן לביצוע. BABYBE מגשר על הפער בין השניים ומאפשר להורים ותינוקותיהם לתקשר גם כאשר הילוד עדיין באינקובטור. המזרון הביוני מעביר מידע מישושי מהאם לתינוק בזמן אמת. BABYBE כבר עבר מספר ניסויים קליניים נרחבים עם תוצאות מדהימות. הפתרון הקיים, הקרוי Kangaroo Mother Care, מחקה את האופן שבו מבוגרים מחזיקים את תינוקם על הבטן תוך יצירת מגע בין עור לעור אך עקב סיבות רפואיות ו/או חברתיות, שיטה זו ניתנת לביצוע רק עם אחד מכל חמישה פגים.

BLOCKS (לבנים) (בריטניה): הצטרפו למסיבה של BLOCK – המקום שבו אופנה פוגשת בשימושיות ומבטלת את הצורך בשדרוג מתמיד את הטכנולוגיה הלבישה. סרטון הסבר

הטכנולוגיה של היום מתפתחת כה מהר עד שאנשים נלכדים במרוץ אינסופי לשדרוג ההתקנים שברשותם. ההתקנים "הישנים" מתבזבזים ובדרך כלל מושלכים ללא שימוש. BLOCKS, מיזם של חברים מהאימפריאל קולג' בלונדון, שואף לפתור בעיה זו עם טכנולוגיה לבישה חדשה המשלבת חומר ותוכנה. המערכת המודולרית שפיתחו מאפשרת לאנשים לבחור "לבנים" בודדות של טכנולוגיה מתוחכמת בעלות פונקציה מותאמת ולעצבן באופן שיאפשר לחברן עם לבנים אחרות על מנת ליצור חומרה חדשה. במקום לרכוש התקנים לבישים חדשים כל אימת שיוצאת לשוק גרסה חדשה, BLOCKS מאפשר למשתמש להחליף רק את החלק שהתיישן. בין אם אתם זקוקים ל"לבנה" שתנטר את הדופק, להתקן ניטור פעילות שיספור את תנועותיכם, ל"לבנת" GPS שתספק לכם הוראות הגעה או ל"לבנת" מיקרופון שתקליט הודעות קוליות, BLOCKS משלבת את כל הצרכים האישיים ומופעלת באמצעות מחוות.

First V1sion (ספרד): "נקודת מבט לבישה" משדרת את נקודת המבט של הספורטאי ומציגה אותה לצופים. סרטון הסבר

הצוות של First V1sion  הוא חבורת יזמים ששאבה את ההשראה לפרויקט מההתרגשות המתלווה לצפייה בספורט החביב עליהם מנקודת מבטו של השחקן. הם רצו להיכנס לנעליהם של האלילים הנערצים עליהם, באופן דומה לחוויה שכבר מתאפשרת במירוצי פורמולה 1, שבהם אפשר להיות שותפים לנקודת מבטו של הנהג באמצעות הקסדה והמצלמות המותקנות בה. הצוות של First V1sion  בדק את המוצר על שחקני כדורגל מקצועיים מליגת BBVA, ליגת הכדורגל של ספרד, ויישם את התובנות על התקן המותאם למקצועות ספורט כגון כדורגל, כדורסל או טניס. ההתקן עושה שימוש ב-Intel® Edison ומכיל מצלמה ומשדר RF הבא במגע עם הגוף האנושי על מנת לאפשר לאוהדים לחוות את הספורט האהוב עליהם מנקודת מבטו של השחקן.

Wristify (ארה"ב): לסאם שיימס היה חם אבל לאמא שלו היה קר. הוא החליט למצוא דרך שתאפשר להם לשהות יחדיו באותו חדר.  סרטון הסבר

את הצוות של Wristify  הקימו סטודנטים מ-MIT שנפגשו לראשונה בכדי לעבוד על פרויקט לתחרות MIT MADMEC במדעי החומרים. האב טיפוס שלהם לצמיד התרמו-חשמלי המנטר את טמפרטורת העור והאוויר זכה בפרס הראשון בסך 10,000 דולר בתחרות זו. הצמיד מעוצב אמנם כתכשיט אופנתי על מנת להיות נוח לענידה, אך מטרתו הסופית היא להפחית את צריכת האנרגיה במבנים על-ידי חימום וקירור של הפרט במקום חימום וקירור של המבנה. מעודדים מזכייתם בתחרות של MIT, חברי הצוות הקימו את embr labs ומאז התחרות עמלים על הפיכתו של צמיד Wristify למוצר שימושי. העבודה עלIntel® Edison איפשרה להם לרתום לעזרתם את עוצמת המחשוב העצומה, הזיכרון ויכולות ה-Wi-Fi על מנת להפוך את טכנולוגיית החימום והקירור האישית שהמציאו, העומדת להירשם כפטנט, למערכת מחוברת וחכמה. כעת, כשההתקן המסוגל לאסוף ולשדר נתונים, הם משתמשים ביכולות של למידת מכונה על מנת לזהות ולחזות מתי אדם ירגיש לא בנוח כדי שאפשרויות החימום והקירור ייכנסו לפעולה באופן אלחוטי.

BabyGuard: שירותי בריאות חכמים (סין). סרטון הסבר

BabyGuard הוא התקן לביש המנטר את בריאותם של האם ההרה ועוברה ומספק ייעוץ מותאם אישית להורים המצפים ללידה. עם Baby Guard, האישה ההרה יכולה להיות רגועה יותר וליהנות מכל רגע של תקשורת עם תינוקה.