בכירי עיריית קריית גת סיירו במפעל אינטל בעיר לרגל תחילת עבודות השדרוג

בכירי עיריית קריית גת ובראשם ראש העיר, אבירם דהרי, סיירו בתחילת השבוע במפעל אינטל בעיר לרגל תחילת העבודות לשדרוג קווי הייצור במפעל.

דהרי ואנשיו קיבלו סקירה ממנכ"ל אינטל ישראל, מקסיןפסברג, על ההשפעות הכלכליות שצפויות למשק הישראלי ולכלכלה המקומית כתוצאה משדרוג בו תשקיע אינטל כ-6 מיליארד דולר.

באינטל קריית גת מועסקים כיום כ-3,000 עובדים ישירים ועוד כ-10 אלף עובדים עקיפים. בתום השדרוג, בשנת 2017, המפעל צפוי לייצר בטכנולוגיה החדשה המתקדמת ביותר של אינטל נכון להיום, ולתרום תרומה משמעותית לכלכלת הדרום.

מקסיןפסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, אמרה לבכירי העירייהכי עד היום השקיעה אינטל בישראל כ-10.8 מיליארד דולר, מרביתם במפעל הייצור הדרומי. "35 ספקים של אינטל התמקמו באזור התעשייה של קריית גת", ציינה פסברג. היאהוסיפה כי "65% מההוצאות של אינטל על ספקים בפריפריה- מתבצעת בקריית גת.

בלה אברהמס, סמנכ"לית קשרי חוץ באינטל אמרה במהלך הסיור כי הנוכחות של אינטל משפיעה על קריית גת לא רק כלכלית אלא גם חברתית. "אינטל מפעילה בכל התיכונים בעלי מגמת מדעית טכנולוגיתבקרית גת את תוכנית החינוך "5X2" להכפלת מספר התלמידים הלומדים מקצועות מתמטיקה ומדעים ברמה של 5 יחידות לימוד ", אמרה אברהמס. "בנוסף,תוכנית'סודקות את תקרת הזכוכית' להעצמת נערות למצויינות טכנולוגית הורחבה השנה לחמישה בתי ספר בעיר". אברהמס ציינה כי אינטל גם מקדמת את התעסוקה של צעירים בקרית גת: "אינטל משתפת פעולה עם עיריית קרית גת בפרוייקטשל מרכז תנופה שבו עובדי אינטל נרתמים למען צעירי העיר בכתיבת קורות חיים, הדרכה בראיונות עבודה והכוונה בתחום הקריירה התעסוקתית.