אקו-סיסטם של פתרונות אינטל לעידן האינטרנט של הדברים:

אינטל הכריזה על פלטפורמת Intel IOT: "לבני בניין" פשוטים למימוש הפוטנציאל המסחרי של עידן המכשירים המחוברים

עיקר החדשות

• פלטפורמת IoT של אינטל תאחד ותפשט את הקישוריות והאבטחה של פתרונות אינטרנט של הדברים על ידי שימוש ב"לבני בניין" הניתנות לשחזור ושכפול. כך יתאפשר ליצור מספר בלתי מוגבל של פתרונות IOT הניתנים להתאמה לצרכי הלקוחות והעסקים.
  • אינטל השיקה מוצרים משולבים של חומרה ותוכנה המבוססים על פלטפורמה זו.
  • אינטל חשפה פרטים על שותפויות חדשות עם דל, HCI, NTT Data, SAP, אקסנצ'ר, בוז אלן המילטון, קאפ ג'מיני, Tata ו-WIPRO לפיתוח ופריסת פתרונות על פלטפורמת Intel IoT.
  • אינטל ממשיכה לשתף פעולה עם AT&T, סיסקו, GE ו-IBM על מנת לקדם את התאימות והאבטחה של פתרונות IOT, וכן מקיימת שיתופי פעולה בתחום התקנים וסביבות הבדיקה עם ארגונים כגון קונסורציום Industrial Internet וה- Open Interconnect Consortium.

סאן פרנסיסקו, קליפורניה, 9 בדצמבר, 2014 – אינטל הכריזה היום על פלטפורמת Intel IoT – פלטפורמה שתקל על יצירת פתרונות מגוונים בתחום האינטרנט של הדברים ותפשט את הקישוריות והאבטחה שפתרונות אלו מציעים. כמו כן השיקה אינטל שורה של מוצרי חומרה ותוכנה המבוססים על פלטפורמה זו.

אינטל גם חשפה פרטים אודות שותפויות חדשות עם חברות כגון דל, SAP, HCI, NTT Data, בוז אלן אקסנצ'ר, המילטון, קאפ ג'מיני, Tata ו-WIPRO לפיתוח ופריסת פתרונות על פלטפורמת Intel IoT.

פלטפורמת Intel IOT, היצע המוצרים החדשים והשותפויות החדשות, יקלו על ספקי הפתרונות לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון באינטרנט של הדברים, ולהפיק תובנות וניתוחים בעלי ערך שימושי ורלוונטיות. הפלטפורמה תאפשר למשל להשתמש ב"לבני בניין" הניתנות לשכפול ושחזור, לצורך יצירת מספר בלתי מוגבל של פתרונות הניתנים להתאמה לצרכי הלקוחות ולעסקים.

"פלטפורמת Intel IOT היא שלב נוסף בהרחבת משפחת מוצרי ה-IoT שלנו אל מעבר לשבבי הסיליקון, לכלל פתרונות משולבים מראש שהופכים את האינטרנט של הדברים לנגישה יותר עבור ספקי הפתרונות", אמר דאג דייויס, סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת האינטרנט של הדברים באינטל. "האינטרנט של הדברים הוא שוק הצומח במהירות אך מתמודד עם מכשולים המעכבים את צמיחתו. על ידי הפיכת תהליך פיתוח הפתרונות לפשוט יותר, פריסת הפתרונות החדשים, המעניקים מענה לצרכי השוק, תהיה מהירה יותר, ותאפשר להאיץ תהליכי חדשנות נוספים".

לאינטרנט של הדברים יש פוטנציאל עצום להרחיב את הערך הכלכלי של מידע ולהאיץ שינוי חברתי, אך שום חברה אינה יכולה לעשות זאת לבדה. לשם כך הכריזה אינטל על פתרונות ושותפויות חדשים שיאיצו את יצירת האקו-סיסטם של פתרונות IOT. אינטל חשפה שותפויות עם חברות כגון דל, HCI, NTT Data, SAP, אקסנצ'ר, בוז אלן המילטון, קאפ ג'מיני, Tata, Wipro וחברות נוספות, והן יצטרפו לאינטל בפיתוח ופריסת פתרונות עם לבני הבניין שלהן על גבי פלטפורמת Intel IoT. פתרונות אלה יסייעו בהקמת יסוד הניתן לשחזור עבור האינטרנט של הדברים ויפנו את זמנם של המפתחים להתמקדות בבניית פתרונות הפותרים  את הבעיות המציקות ללקוחות.

כמו כן, אינטל ממשיכה לשתף פעולה עם AT&T, סיסקו, GE ו-IBM על מנת לקדם את התאימות והאבטחה עם תקנים וסביבות בדיקות עם ארגונים כגון קונסורציום Industrial Internet וה- Open Interconnect Consortium .

מוצרי חומרה ותוכנה משולבים

אינטל חשפה גם מפת דרכים של מוצרי חומרה ותוכנה משולבים התומכים בפלטפורמת Intel IoT - מהתקני קצה ועד התקני ענן – כמו למשל תוכנה לניהול API וליצירת שירותים, קישוריות ואנליטיקות, וכן שני מוצרי אבטחה ייעודיים ומאפייני אבטחה המשובצים במוצרי החומרה והתוכנה.

• מערכת Edge Management  של ווינד ריבר המספקת קישוריות ענן המקלה על הגדרת התצורה של ההתקנים, העברת קבצים, וניתוח נתונים ותגובה מבוססי כללים.
  • מבואה (Gateway) Intel IoT המשלבת את מערכת Edge Management של ווינד ריבר המאפשרת לקצר עלויות וזמן עד השקה, תומכת באפשרויות זיכרון בעלות נמוכה יותר ומבחר גדול יותר של אפשרויות תקשורת זמינות.
  • אינטל מרחיבה את התמיכה ב- Intel Analytics Service for IoT Developer . ערכת הפיתוח מאפשרת לאתר אנומליות בנתוני סדרת זמן והיא זמינה בחינם.
  • מק'אפי, מקבוצת Intel Security, הכריזה על אבטחה משופרת למבואות Intel IoT.
  • Intel Security הכריזה גם על קידום טכנולוגיית EPID (Enhanced Privacy Identity) ליצרני שבבים אחרים, המאפשרת חיבור מאובטח של התקנים לפלטפורמת Intel IoT.