אינטל קפיטל משקיעה בשתי חברות סטארט-אפ ישראליות חדשות Stratoscale ו-Screenovate Technologies

בכינוס השנתי שלה הודיעה זרוע ההשקעות של חברת אינטל על השקעות ב-16 חברות חדשות בהיקף כולל של כ- 62 מיליון דולר. בסה"כ צפויה הקרן להשקיע השנה בחברות סטארטאפ כ-355 מיליון דולר

הנטינגטון ביץ', קליפורניה, 4 בנובמבר 2014 – אינטל קפיטל, זרוע ההשקעות הגלובלית של חברת אינטל, הודיעה היום בכינוס הפסגה שלה על השקעות המסתכמות ב-62 מיליון דולר ב-16 חברות טכנולוגיה, ביניהן שתיים מישראל – Stratoscale ו-Screenovate Technologies.

"אינטל קפיטל משקיעה ברצף הטכנולוגי המשתרע מהתקנים לבישים והאינטרנט של הדברים עד לאנליטיקה של ביג דאטה וכל מה שביניהם, לרבות שבבי הסיליקון, התקנים חכמים, מחשוב אישי, ענן ומרכזי נתונים", אמר ארבינד סודהאני, נשיא אינטל קפיטל וסגן נשיא בכיר באינטל העולמית. "אנו מתמקדים בסיוע לחברות חדשניות להתפתח במערכת האקולוגית של הטכנולוגיה ומצפים להשקיע השנה 355 מיליון דולר בסך הכל".

השקעות בישראל

Screenovate Technologies - מציעה פתרונות ניידים בתחומי הבידור, התפוקה והחינוך. הטכנולוגיה שפיתחה מאפשרת למשתמשי סמרטפונים וטבלטים להקרין סרטים, משחקים, מצגות ותכנים אחרים באופן אלחוטי היישר מההתקן הנייד לטלוויזיה או לצגים גדולים אחרים.

Stratoscale - מפתחת טכנולוגיה חדשה המאפשרת חשיבה מחודשת על מרכזי הנתונים של הדור הבא. החברה בונה תשתית תוכנת runtime למחשוב סקלבילי על מנת לסייע ללקוחות להשתמש בכל משאבי המחשוב ולאחד את המחשוב והאחסון מכל חלקי מרכז הנתונים.

2014 הייתה שנת שיא לאינטל קפיטל בישראל:

• מספר ההשקעות החדשות: 5 במספר (Stratoscale, Gigya, Screenovate ,Fortscale, Intigua)
  • ישראל היא המדינה השלישית מבחינת מספר ההשקעות  אחרי ארה"ב וסין בכל העולם.
  • שתיים מההשקעות החדשות הן ביזמים חוזרים הגיעו לאקזיטים מוצלחים מאוד עם אינטל קפיטל בעבר (Stratoscale ו-Screenovate, שעל שתיהן הוכרז בכינוס הפסגה)
  • העניין בהשקעות בישראל ממשיך להיות ממוקד בטכנולוגיה, לדוגמה: מרכזי נתונים, אחסון, אבטחה, זיכרון, תוכנה, מחשוב תפיסתי, מדיה, התקנים לבישים וניידות.
  • עד היום השקיעה אינטל קפיטל בישראל מעל לרבע מיליארד דולר בעשרות חברות ישראליות.

כינוס הפסגה של אינטל קפיטל, שנערך זו השנה ה-15, מושך יותר מ-1,000 מייסדים ומנכ"לים של החברות שבהן משקיעה אינטל קפיטל, מנהלים מחברות Global 2000 ומובילי דעה מהתעשייה המתכנסים ליומיים של גיבוש החברה.

אודות אינטל קפיטל

אינטל קפיטל, זרוע ההשקעות, המיזוגים והרכישות הגלובלית של אינטל, משקיעה את הונה בחברות סטרט-אפ וחברות מבוססות ברחבי העולם העוסקות בטכנולוגיה חדשנית. אינטל קפיטל משקיעה במגוון רחב של חברות המציעות חומרה, תוכנה והתקנים המיועדים לשוקי האנטרפרייז, הניידות, שירותי הבריאות, אינטרנט לצרכנים, מדיה דיגיטלית וייצור מוליכים למחצה. מאז 1991 השקיעה אינטל קפיטל יותר מ-11 מיליארד דולר ביותר מ-1400 חברות ב-57 מדינות. בפרק זמן זה הונפקו לציבור 209 חברות מתיק ההשקעות שלה בבורסות שונות בעולם ו-363 נרכשו או התמזגו בחברות אחרות. ב-2013 השקיעה אינטל קפיטל 333 מיליון דולר ב-146 השקעות כאשר כ-55 אחוזים מהכספים הושקעו בעסקאות חדשות. למידע נוסף אודות אינטל קפיטל והיתרונות המייחדים אותה, בקרו ב- http://www.intelcapital.com או עקבו אחרי @Intelcapital.