אינטל תרמה לאקדמיה ציוד בשווי 12.5 מיליון שקלים: "לתעשייה תפקיד משמעותי בפיתוח הדור הטכנולוגי הבא"

חברת אינטל תרמה למוסדות אקדמיים ציוד אלקטרוני מתקדם בשווי של כ-12.5 מיליון שקלים. התרומה התאפשרה בזכות שדרוג מפעל אינטל בישראל, שבעקבותיו התפנו מכשירים ייחודיים רבים, בהם מיקרוסקופים רבי עוצמה, משאבות וואקום, תחנות אופטיות, מכונות יצור מולכים למחצה, מכשירי מדידה וכן ציוד נלווה רב.

"המהלך הזה מהווה חלק מתפיסה כוללת של שיתוף פעולה לקידום האקדמיה בישראל", אמרה מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל. "אינטל מאמינה כי לתעשייה תפקיד משמעותי בפיתוח הדור הטכנולוגי הבא, ולפיכך תומכת במעבדות הוראה, מפתחת קוריקולום עבור סטודנטים, מקיימת הרצאות, תחרויות ואירועים באקדמיה, ומקדמת מחקרים רלבנטיים בקרב חוקרים מצטיינים".

הפריטים היקרים נתרמו למכוני ננו-טכנולוגיה, למחלקות ההנדסיות ולמעבדות במוסדות לימוד שונים בישראל. בין המוסדות שזכו לתרומה נמצאים אוניברסיטת תל אביב, הטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, מכון לב ועוד.

נציגי האקדמיה ציינו כי קבלת הציוד מהווה שדרוג משמעותי ליכולות ההוראה והמחקר שלהם וכי עשרות קבוצות מחקר ואלפי סטודנטים ייהנו מגישה למכשירים הייחודיים האלו. לדבריהם, תרומה מסוג זה הינה ייחודית בהיקפה ובעושר הפריטים שהיא כוללת, ולכן משמעותית ביותר לפיתוח המחקר וההוראה.