ציון דרך לאינטל ירושלים: שבב המיליארד

בטקס חגיגי, בהשתתפות ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, ציינה אינטל ישראל חמש שנים להקמת מפעל השבבים בירושלים (IDPJ). "אנחנו גאים לקחת חלק במרקם החיים הכלכלי והחברתי של עיר הבירה של ישראל", הכריזה מנכ"לית אינטל ישראל, מקסין פסברג

אינטל ישראל ציינה היום (שני) בטקס חגיגי את ייצור השבב המיליארד במפעל בירושלים, שהוקם לפני חמש שנים. בטקס השתתפו ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת; מנהל חטיבת הייצור של אינטל העולמית, סטיב מגלי; מנכ"לית אינטל ישראל, מקסין פסברג; ומנכ"ל אינטל ירושלים, אריאל וסרשטרום.

ניר ברקת, אמר: "אינטל היא העוגן של העיר ירושלים. היקף חברות הסטארט-אפ שיצאו מאינטל ירושלים היא אינסופית. התרומה של אינטל לעיר לא תסולא בפז. אינטל פתחה לעיר ירושלים את תעשיית ההייטק. תענוג לראות איך המפעל מחדש את עצמו ומגיע להישג ענק של מיליארד שבבים, תוך כדי שהוא מעסיק מגוון אוכלוסיות. לנושא התעסוקה יש חשיבות גדולה מאחר ומדובר במנוע להשארת צעירים בעיר, והמספרים מאחורי הייי-טק הולכים ומשתנים: מדי שנה מוקמות בעיר עוד ועוד חברות סטארט-אפ. חברת מובילאיי שמעסיקה כאן 500 עובדים יצאה להנפקה והיא עושה צעדים גדולים להיות ענקית. הכל החל באינטל ירושלים ואני מקווה שגם בשנים הבאות תמשיך אינטל לבצע השקעות בירושלים מאחר והשקעה של העיר והמדינה באינטל החזירה את עצמה בריבית דריבית".

המפעל הראשון של אינטל בירושלים הוקם בהר חוצבים ב-1984, והיה מפעל ייצור השבבים הראשון של החברה מחוץ לתחומי ארה"ב. ב-2009 הוקם בירושלים מפעל נוסף, שלוחה של מפעל הייצור המרכזי בקריית גת. המפעל אחראי לפעילות קְדָם-זיווד שבבים של אינטל העולמית -  חיתוך פרוסות הסיליקון לשבבים בודדים. אינטל מעסיקה ישירות 1,200 עובדים בירושלים, ונמצאת בקשר עסקי עם חברות המעסיקות עוד כ-5,000 עובדים.

"רוב העובדים במרכזי אינטל ירושלים מגיעים מאזור ירושלים, מודיעין ובית שמש", הסבירה מנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג. "בנוסף, אינטל ירושלים היא אחת המעסיקות הגדולות של חרדים וחרדיות מירושלים. זה חשוב לעיר, זה חשוב לכלכלה וזה חשוב לאינטל, מכיוון שכך אנו מרוויחים עובדים מצויינים. אנחנו גאים לקחת חלק במרקם החיים הכלכלי והחברתי של עיר הבירה של ישראל ומקווים שעוד שנים רבות נוכל להמשיך ולתרום כלכלית וחברתית לירושלים".

ההשפעה הכלכלית של אינטל על ירושלים אינה באה לידי ביטוי רק בתעסוקה: לאינטל פעילות ענפה גם בתחום הקהילה והחינוך. בלה אברהמס, סמנכ"לית בכירה באינטל ומנהלת קבוצת קשרי חוץ, ציינה כי הפעילות החברתית של אינטל בירושלים שמה דגש על החיבור בין אינטל והקהילה העירונית והאקדמיה במגוון קשרים . "לאינטל מגוון תכניות במוסדות האקדמיים לקידום ההישגים המדעיים בעיר", היא אמרה.

"כבר למעלה מעשור מקיימת אינטל את תחרות המדענים הצעירים הארצית במוזאון המדע בירושלים", הוסיפה אברהמס. "בנוסף, עובדי אינטל ירושלים ידועים בפעילותם ההתנדבותית הרחבה - למעלה מ-40% מעובדי קמפוס ירושלים מעורבים בפעילויות לאורך השנה בעמותות, ארגונים ובתי ספר בקהילה הירושלמית ובתוך כך מקדמים את החינוך המדעי-טכנולוגי, מצוינות אישית ותרומה לקהילה בה הם חיים ועובדים".